Optagelse til Folkeskolen

Sanglærer Clara Smedegaard varmer eleverne op til sangprøve. Se flere videoer her

Optagelse fra starten af 3. klasse

For at blive optaget i folkeskolen på Sankt Annæ Gymnasium skal man bestå en optagelsesprøve. Hvert efterår udsendes informationsmateriale om Sangskolen til alle børn i 2. klasse i Københavns Kommune.

Optagelse i 3. klasse sker normalt efter indstilling fra den lokale folkeskole i Københavns Kommune. Det er dog også muligt selv at tilmelde sig optagelsesprøven.

Hvem kan tilmelde sig

Alle børn i 2. klasse uanset bopælskommune med interesse for sang har mulighed for at blive elev på Sankt Annæ Gymnasium.

Besøgsdag

Vi afholder Besøgsdag mandag den 15. november 2021 kl. 16 – 18.

Invitation til besøgsdag

Tilmelding til optagelsesprøve

For at komme til optagelsesprøve skal barnet tilmeldes af en forælder eller lærer.

Barnet tilmeldes her:

Forældretilmelding med NemID

Lærertilmelding med UNILogin  (NB: Tryk tillad pop up-vindue)

–  Se vejledning til lærertilmelding med UNILogin ved at klikke her

Tilmeldingsfristen er Torsdag den 9. december 2021.

Vi afholder sangprøve i januar måned uge 2 og uge 3.

Ved lærertilmelding vil forældrene få besked af den nuværende skole, hvornår barnet skal møde op til sangprøve. Skolen vil blive informeret i uge 50.

Ved forældretilmelding vil forældrene få en indkaldelse via e-Boks i uge 50.

For mere information – se vores Invitationsfolder

Sangprøven

Sangprøven starter med, at børnene i hold synger nogle stemmeøvelser, efterligner nogle melodistumper og klapper nogle rytmer.

På holdet synger man også første og andet vers af:

• I Østen stiger solen op
  • Et barn er født i Betlehem
  • Jeg ved en lærkerede.

Derefter går børnene med hver sin sanglærer til den individuelle sangprøve, alt imens skolen byder de voksne ledsagere på en kop kaffe eller te.

Ved den individuelle prøve skal alle børn:

• synge første og andet vers af en dansk sang, f.eks. I Østen stiger solen op, Et barn er født i Betlehem eller Jeg ved en lærkerede
  • efterligne rytmer og melodistumper

Normalt vil en lærer fra den lokale folkeskole følge børnene til og fra optagelsesprøven, men forældre er også velkomne.

Halslægeundersøgelse

Halslægeundersøgelsen foretages af overlæge Andreas Jørkov i skolens halslægeklinik en weekend i slutningen af februar eller begyndelsen af marts og varer ca. 10 minutter per barn. Forældre er med.

> Optagelsesregler til 3. klasse i folkeskolen

> Optagelse senere i skoleforløbet

> GDPR-regler ved tilmelding til 3. klasse

Se videoer fra optagelsesprøven

Vi har på Sankt Annæ lavet små film, der kan give et indblik i optagelsesprøven, hvordan det er at starte på skolen, og det liv man bliver en del af.

I Østen stiger solen op:

Jeg ved en lærkerede:

Et barn er født i Bethlehem:

Optagelsesprøve med Johan:

Optagelsesprøve med Lisa: