Optagelse til Folkeskolen

Sanglærer Clara Smedegaard varmer eleverne op til sangprøve. Se flere videoer her

Optagelse fra starten af 3. klasse

For at blive optaget i folkeskolen på Sankt Annæ Gymnasium skal man bestå en optagelsesprøve. Hvert efterår udsendes informationsmateriale om Sangskolen til alle børn i 2. klasse i Københavns Kommune.

Optagelse i 3. klasse sker normalt efter indstilling fra den lokale folkeskole i Københavns Kommune. Det er dog også muligt selv at tilmelde sig optagelsesprøven.

Hvem kan tilmelde sig

Alle børn i 2. klasse uanset bopælskommune med interesse for sang har mulighed for at blive elev på Sankt Annæ Gymnasium.

Besøgsdag

Vi afholder virtuel Besøgsdag mandag den 9. november 2020 kl. 16 – 18.

Det er desværre kun muligt at deltage, hvis man har en GMAIL konto. Hvis ikke du har én allerede, kan du oprette en GMAIL her.

Sådan deltager du

Du deltager i den virtuelle besøgsdag ved at trykke på det link her

Her kan du også se små film, hvor skolens lærere fortæller om livet på Sankt Annæ Gymnasium’s folkeskole og sangskole.

Tilmelding til optagelsesprøve

For at komme til optagelsesprøve skal barnet tilmeldes af en forælder eller lærer.

Barnet tilmeldes her:

Forældretilmelding med NemID

Lærertilmelding med UNI-Login (NB: Tryk tillad pop up-vindue)

– Se vejledning til lærertilmelding med UNI-Login ved at klikke her.

Tilmeldingsfristen var torsdag den 3. december 2020.

Vi afholder sangprøve i marts måned uge 9 og uge 10, og alle ansøgere har fået besked.

For mere information – læs vores  Invitationsfolder

Sangprøven

Sangprøven starter med, at børnene i hold synger nogle stemmeøvelser, efterligner nogle melodistumper og klapper nogle rytmer.

På holdet synger man også første og andet vers af:

• I Østen stiger solen op
  • Et barn er født i Betlehem
  • Jeg ved en lærkerede.

Derefter går børnene med hver sin sanglærer til den individuelle sangprøve, alt imens skolen byder de voksne ledsagere på en kop kaffe eller te.

Ved den individuelle prøve skal alle børn:

• synge første og andet vers af en dansk sang, f.eks. I Østen stiger solen op, Et barn er født i Betlehem eller Jeg ved en lærkerede
  • efterligne rytmer og melodistumper

Normalt vil en lærer fra den lokale folkeskole følge børnene til og fra optagelsesprøven, men forældre er også velkomne.

Halslægeundersøgelse

Halslægeundersøgelsen foretages af overlæge Andreas Jørkov i skolens halslægeklinik en weekend i slutningen af februar eller begyndelsen af marts og varer ca. 10 minutter per barn. Forældre er med.

> Optagelsesregler til 3. klasse i folkeskolen

> Optagelse senere i skoleforløbet

> GDPR-regler ved tilmelding til 3. klasse

Se videoer fra optagelsesprøven

Vi har på Sankt Annæ lavet små film, der kan give et indblik i optagelsesprøven, hvordan det er at starte på skolen, og det liv man bliver en del af.

I Østen stiger solen op:

Jeg ved en lærkerede:

Et barn er født i Bethlehem:

Optagelsesprøve med Johan:

Optagelsesprøve med Lisa: