Folkeskolen
Folkeskolen
FN’s Verdensmål på skoleskemaet

Vi sætter dette skoleår særligt fokus på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Vi oplever, at eleverne er meget motiverede og ønsker at engagere sig i at skabe en mere bæredygtig udvikling på skolen og i verden generelt. Her har vi samlet highlights fra årets bæredygtige initiativer indtil nu.

 

3. årgang: Lærerig rejse til Burkina Faso

Alle i 3. klasse var her i januar på “rejse” til Burkina Faso, hvor de har været på workshops i trommespil, dans, teater og fremstilling af perler.

4. årgang: Temauge om børnekonventionen

I efteråret arbejdede hele 4. årgang med børnekonventionen. Her fordybede de sig i tekster om forskellige børns vilkår i forskellige dele af verden. Eleverne skulle også lave tegneserier, præsentationer og film med fokus på verdensmålene.

7. årgang: Fokus på kød og madspild

I efteråret var 7. årgang på tre workshops om henholdsvis kød, madspild og verdensmålene. Eleverne skulle bl.a. skabe et læringsspil, som kunne lære andre om verdensmålene. Derudover var de på fotosafari i København, hvor de skulle tage billeder, der kunne være med til at skabe opmærksomhed om verdensmålene. Safarien resulterede i en fotoudstilling på Sankt Annæ Gymnasium. Det var en god, konstruktiv uge, som blev rundet af med en fælles svampetur i Gribskov.

8. årgang: Innovative bæredygtige måltidskasser

8. årgang har arbejdet med temaet ”bæredygtige måltidskasser”. Arbejdet mundede ud i en måltidskasse målrettet socialt udsatte børnefamilier. I arbejdet indgik bl.a. DR-dokumentaren “Den synlige arv” og et besøg hos fødevareBanken. Sidst på ugen gik eleverne i gang med madlavningen og filmede instruktionsvideoer. Som afslutning var der fællesspisning i kantinen, hvor de medbragte deres mad, lavet ud fra deres måltidskasser.

 

Se udvalgte billeder fra temadagene (tryk på billede for fuld størrelse)

KALENDER OG NYHEDER