Festlig dimission for folkeskolen

I går afholdt vi dimission for folkeskolens 9.  klasser samt deres forældre i Sankt Annæ Salen.

Eleverne ankom festligt påklædt og tog plads på de første rækker inddelt i klasser. De stolte forældre satte sig bagved. og begyndte hurtigt at fiske mobiltelefonerne frem.

Efter rektor Anette Holst’s velkommen fulgte et program med musiske indslag af både Pigekoret og Drengekoret, og i begge tilfælde blev de 9. klasses elever, der har sunget i koret, inviteret op på scenen af hhv. Anne Marie Granau og Carsten Seyer-Hansen for at synge sammen med kor-kammerater.
Det var særligt rørende for de forældre,  som oplevede deres barn synge i koret for sidste gang.

Jesper Cløigaard Christensen, souschef i folkeskolen, holdt en tale for eleverne, hvor han især fremhævede deres mod og kreativitet. Eksempelvis da eleverne havde arrangeret en happening, hvor deres keramik-installation blev slået i stykker (med vilje) for at visualisere en tematisk pointe om de etiske dilemmaer ved abort.  Et af talens vigtigste budskaber var, at han håbede, at deres tid på Sankt Annæ Gymnasiums folkeskole havde givet dem appetit på at lære mere. Appetit på livet, på dét. der venter og på at lære.

Tre elever, én fra hver klasse, holdt en elevtale, der humoristisk og kærligt kom rundt om klassens forhold til lærerne og hinanden. Eleven fra 9.U satte Danmarks Uofficielle rekord i at indflette Ubegribeligt mange ord med U, og afsluttede med, at klassen nu var “Uadskillelige”. Også den 3-i-1 tale høstede et kæmpe bifald og hujende tilråb fra salen.

Eleverne blev så kaldet op enkeltvis og fik overdraget deres eksamensbevis og krammere af lærerne.

Efter fællessang var der reception i gården, opstilling til klassefotografering og fri leg.

Fotos: Andrea Hoffmann / SAG

Festlig dimission for folkeskolen
    Festlig dimission for folkeskolens 9.klasser
    Man 15.11.2021 / kl. kl 16.00
    Sankt Annæ Gymnasium, Sjælør Boulevard 135, 2500 Valby
    Besøgsdag i Folkeskolen 15. november
    I 2021 afholder vi Besøgsdag den 15. november. Denne dag kan man fra klokken 16-18 besøge skolen, kigge ind i undervisningen, prøve en optagelsesprøve og høre korene m.v.