📸 U.S. Embassy in the Kingdom of Denmark
Besøg af American Brass Band fra det amerikanske flyvevåben.

Torsdag 1. september havde mellemtrinnet besøg af en sekstet fra American Brass Band fra det amerikanske flyvevåben.

De spillede diverse traditionelle, amerikanske musikstykker for os bl.a. ‘Amazing Grace’ i en fantastisk jazzversion og med trompetisten som solist på de smukke trompetpassager.

Der var også tid til spørgsmål, og børnene var helt klar på at stille spørgsmål på engelsk til musikerne. Spørgsmålet, som udløste flest smil og største klapsalver, var, om sergenten på tuba kunne sige ‘rødgrød med fløde’. Han gjorde bestemt et hæderligt forsøg.

Indslag var også dagens input til det timeløse fag i folkeskolen ved navn ‘Job og uddannelse’. Fagets formål er at skabe interesse og kendskab til diverse jobmuligheder, når man når til det tidspunkt i ens liv, hvor man skal uddanne sig og have et arbejde. Faget har ikke egne faglektioner, men skal indgå i alle andre af folkeskolens fag – og i dag indgik det således i vores fællessamling, hvor bandet også fortalte, hvor længe de havde spillet på deres instrumenter, og hvordan de rejste rundt i verden og spillede til særlige lejligheder. F.eks. er de her i Danmark i forbindelse med et større arrangement knyttet til den amerikanske uafhængighedsdag.

📸 U.S. Embassy in the Kingdom of Denmark