Optagelse til Folkeskolen på Sankt Annæ Gymnasium

Sanglærer Clara Smedegaard varmer eleverne op til sangprøve. Se flere videoer her

Optagelse fra starten af 3.klasse

For at blive optaget i folkeskolen på Sankt Annæ Gymnasium skal man bestå en optagelsesprøve. Hvert efterår udsendes informationsmateriale om Sangskolen til alle børn i 2. klasse i Københavns Kommune. Optagelse i 3. klasse sker normalt efter indstilling fra den lokale folkeskole i Københavns Kommune. Det er dog også muligt selv at tilmelde sig optagelsesprøven.

> Se invitation til besøgsdag 24. oktober 2018

> Invitationsfolder

Tilmeldingsfristen er den 22. november 2018, og optagelsesprøverne starter i januar 2019. Optagelsesprøven består af en sangprøve og en halslægeundersøgelse.

Tilmelding til optagelsesprøve

For at komme til optagelsesprøve skal barnet tilmeldes af en forældre eller lærer:

> Forældre: Tilmelding med NemID

> Lærere: Tilmelding med UNI-login (NB Tryk tillad pop up-vindue)

Sangprøven

Sangprøven starter med, at børnene i hold synger nogle stemmeøvelser, efterligner nogle melodistumper og klapper nogle rytmer.

På holdet synger man også første og andet vers af:

• I Østen stiger solen op
  • Et barn er født i Betlehem
  • Jeg ved en lærkerede.

Derefter går børnene med hver sin sanglærer til den individuelle sangprøve, alt imens skolen byder de voksne ledsagere på en kop kaffe eller te.

Ved den individuelle prøve skal alle børn:

• synge første og andet vers af en dansk sang, f.eks. I Østen stiger solen op, Et barn er født i Betlehem eller Jeg ved en lærkerede
  • efterligne rytmer og melodistumper

Normalt vil en lærer fra den lokale folkeskole følge børnene til og fra optagelsesprøven, men forældre er også velkomne.

Halslægeundersøgelse

Halslægeundersøgelsen foretages af overlæge Andreas Jørkov i skolens halslægeklinik en weekend i slutningen af februar eller begyndelsen af marts og varer ca. 10 minutter per barn. Forældre er med.

> Optagelsesregler til 3. klasse i Folkeskolen

> Optagelse senere i skoleforløbet

Se videoer fra optagelsesprøven

Vi har på Sankt Annæ lavet små film, der kan give et indblik i optagelsesprøven, hvordan det er at starte på skolen, og det liv man bliver en del af.

I Østen stiger solen op:

Jeg ved en lærkerede:

Et barn er født i Bethlehem:

Optagelsesprøve med Johan:

Optagelsesprøve med Lisa: